Kuala Lumpur, Malaysia | Jakarta, Indonesia info@blockchaindev.my

Artikel#3 – Mengapa Kanada lebih mesra Blockchain berbanding Amerika Syarikat

Blockchaindev Sdn Bhd > Artikel Blockchain > Artikel#3 – Mengapa Kanada lebih mesra Blockchain berbanding Amerika Syarikat

MENGAPA KANADA LEBIH MESRA BLOCKCHAIN BERBANDING AMERIKA SYARIKAT

Kanada adalah negara pertama yang meluluskan Dana Eksklusif Bersama Bitcoin. Ini membina reputasi Kanada sebagai persekitaran mesra untuk teknologi yang baru muncul.

Suasana di Kanada nampaknya lebih bebas dan lebih kondusif untuk inovasi dalam bidang ini, berdasarkan pelbagai perkembangan yang pernah dialami oleh industri sebelum ini. Ini berbanding dengan jirannya, Amerika Syarikat, di mana Securities and Exchange Commission (SEC) mempertahankan langkah-langkah yang ketat ketika cuba mencari sistem pengawasan yang sesuai untuk ekosistem blockchain dan matawang kripto.

Dalam sebuah temu bual eksklusif yang dianjurkan CCN, Sean Clark, Ketua Pegawai Eksekutif, First Block Capital Inc. – pengendali FBC Bitcoin Trust, kumpulan Dana Bersama Bitcoin pertama untuk berdagang di Kanada – membincangkan faktor-faktor asas yang menjadikan Kanada sebuah negara yang mesra teknologi baru seperti matawang kripto. Menurut Clark, pendidikan yang berterusan, keinginan politik dan masyarakat yang berfikiran terbuka, merupakan antara faktor-faktor lain yang menjadikan negara Amerika Utara ini sebagai pusat yang ideal untuk inovasi teknologi.

Beliau memberitahu CCN:

“Saya fikir secara amnya, badan pengawalseliaan Kanada memahami manfaat yang berpotensi dari blockchain dan matawang kript serta terbuka untuk inovasi teknologi. Itu berbeza dengan apa yang anda dapat di tempat seperti AS. ”

PENGAWAL SELIA KANADA LEBIH TERBUKA UNTUK DIALOG
Clark menyatakan bahawa syarikatnya, dengan kerjasama pakar lain, bekerja secara langsung dengan pengawal selia sekuriti Kanada dan mendidik mereka untuk tempoh enam bulan sambil menggunakan perbincangan sebagai peluang untuk membina hubungan. Membandingkan ini dengan apa yang diperoleh di Amerika Syarikat, terutamanya dengan SEC, beliau percaya bahawa pengawal selia Kanada kelihatan lebih terbuka untuk berdialog berkaitan dengan inovasi teknologi.

Kepimpinan Kanada yang dipilih juga dikenalpasti oleh Clark sebagai faktor utama yang membolehkan keterbukaan pemerintahan untuk matawang kripto dan teknologi baru muncul. Beliau berkata Perdana Menteri Kanada Justin Trudeau menyokong teknologi blockchain. Juga, kepimpinan Kanada melihat peningkatan pengasingan teknologi Amerika Syarikat ini sebagai peluang untuk mendapatkan buruh mahir bermigrasi ke Kanada untuk membantu menyumbang kepada ekonominya.

“Ini adalah apa yang kita lihat di bawah persekitaran kawal selia, kerana mereka mahu memahami implikasi teknologi blockchain dan bekerja dengan syarikat-syarikat tempatan untuk dapat memahami dan mempunyai kelas aset berkembang”, katanya.

Satu lagi faktor penting yang diperkatakan oleh Clark ialah Bursa Saham Toronto (TSX) adalah contoh salah satu daripada pasaran modal yang sangat sedikit di seluruh dunia, di mana anda dapat melihat syarikat blockchain dan matawang kripto yang disenaraikan secara terbuka.
Dipetik dari sumber : https://www.ccn.com/bitcoin-mutual-fund-ceo-explains-why-canada-is-more-blockchain-friendly

#Perjuangan #Nusantara

Miliki wallet kripto percuma di www.mypw.io
Mulakan berdagang Kripto di www.nucex.io
Ketahuilah kripto Nusantara di www.pitiscoin.asia
Pelajari Blockchain di www.blockchainacademyasia.io

Related Posts

Leave a Reply